Animatorcursus

Periode: 
vrijdag, 3 juli, 2020 t/m zondag, 5 juli, 2020

Prijs: €120

Locatie 1: Moerkensheide, beekstuk 10, 9840 De Pinte (3-5 juli 2020)

Locatie 2: De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee (31 oktober - 5 november 2020)


Animatorcursus BIZON

  • Zoek jij een nieuwe uitdaging? Zegt een nieuw avontuur jou wel iets?
  • Ben je bijna 16 jaar of ouder en heb je altijd al een animatorattest gewild?
  • Zoek je een cursus die net dat ietsje meer te bieden heeft?
  • Wil jij de skills leren om animator te zijn bij kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie?
  • Hou jij van een fantastische sfeer? Heb je wel zin in een super toffe week vol ambiance?

              

Dan ben je bij deze BIZONdere animatorcursus aan het juiste adres!

Animatorcursus zkt enthousiastelingen!

Ben je helemaal nieuw in het jeugdwerk of heb je al wel wat ervaring op het speelplein of in de jeugdbeweging maar bezit je nog geen animatorattest?  Ben je nieuw als animator maar volg je een sociale opleiding en ben je op zoek naar meer duiding over het jeugdwerk op een speelse en toffe manier? Iedereen is welkom op onze animatorcursus!  Een oprechte interesse voor onze doelgroep en een passie voor kinderen en jongeren is het enige wat nodig is!

De cursus wordt gesplitst in 2 delen.

- Een eerste deel van 3 - 5 juli 2020 in kamphuis Moerkensheide, beekstuk 10, 9840 De Pinte.

- Een tweede deel van 31 oktober - 5 november 2020 in kamphuis De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee.

 Vervoer vanaf het dichtstbijzijnde NMBS-station wordt voorzien.

Wat doen we dan op cursus?

Een enthousiast (en beetje zot) team van instructoren bereidt een fantastische week voor waarin vele thema's aan bod komen. Daarnaast focussen we meer op onze doelgroep en welke gevolgen dat heeft. Tips en trics voor monitoren, leefwereld van de jongere, enz. komen uitgebreid naar voor. Zo ben je helemaal klaar om direct met ons mee op kamp te gaan! Een cursus bij BIZON is helemaal verschillend van een ‘klassieke’ opleiding: met veel sport, spel en show leren we je al doende de kneepjes van het ‘vak’.

Op animatorcursus kom je alles te weten over het animeren van kinderen en jongeren. Je leert sport- en spelactiviteiten op maat in elkaar steken. Ook voor een groep staan, EHBO, expressie, tocht- en avontuurlijke technieken en teambuilding passeren bijvoorbeeld de revue. Daarnaast gaan we dieper in op onze doelgroep, maatschappelijk kwetsbare jongeren. We belichten thema's zoals kansarmoede, ons pedagogisch kader en we leren handelen tijdens conflictsituaties. Het zijn slechts enkele onderwerpen die op de cursus aan bod komen, altijd op een speelse, creatieve en actieve manier. Onze animatorcursus geeft je heel wat bagage om met (maatschappelijk kwetsbare) kinderen en jongeren op kamp te gaan. Wie mee gaat, kent de kneepjes van het 'vak'.

  

Wat met Corona?

Dat het een onvergetelijke jeugdwerkzomer wordt, staat vast. Niet alleen de aanloop naar, maar ook de activiteiten zelf zien er dit jaar anders uit. De Nationale Veiligheidsraad legde ons enkele beperkingen en maatregelen op die we de afgelopen dagen met de Raad van Bestuur, de cursusverantwoordelijken en secretariaat grondig hebben doorgenomen. We bekeken hoe we die op onze werking kunnen toepassen en proberen ze voor jou zo hapklaar mogelijk voor te bereiden. Alle info kan je nog eens terugvinden door de klikken op deze pagina   'BIZONdere animatorcursus & Corona'.


Laten we er met z’n allen weer een BIZONder tof animatorweekend van maken!

Wat gebeurt er na het eerte deel van cursus?

Na afloop van het eerste weekend van de cursus doe je stage. Dat kan bij BIZON maar ook bij  andere organisaties. Als jij jouw stage liever doet op het speelplein, in jouw eigen jeugdbeweging of elders, is dat geen enkel probleem!

Daarna volg je het tweede deel van de cursus

Wanneer jij de cursus en je animatortaak op jouw stagekamp goed vervult, krijg je na een positieve evaluatie een animatorattest. Deze cursus is dus een eerste stap tot het bemachtigen van een animatorattest. Wil je weten welke stappen nog nodig zijn? Klik hier. Zo’n animatorattest is erkend door de Vlaamse Overheid, dus dat maakt overal in Vlaanderen  bij jeugdverenigingen en -bewegingen duidelijk dat jij van aanpakken weet. Het staat niet alleen mooi op je CV, je kan dan later ook andere attesten, zoals dat van hoofdanimator en instructeur, behalen.

De cursus is de perfecte voorbereiding op de kampen die BIZON organiseert. Als je zin hebt om ook ervaring op te doen in het jeugdwerk met een BIZONdere doelgroep, dan ben je zeker welkom voor een engagement als vrijwilliger bij BIZON. Neem alvast een kijkje tussen de verschillende BIZON-kampen, hier op de website!

     

Niet eens zo duur!

De kostprijs van de cursus is 120 euro. Daarbij is alles inbegrepen: eten, syllabus, overnachting en een fantastische week!

Op cursus krijg je een bewijs van deelname dat je bij de gemeente kan afgeven.

Zij betalen je dan gedeeltelijk of volledig je inschrijvingsgeld terug.

Is het inschrijvingsgeld toch te hoog? Neem zeker contact op met het BIZONsecretariaat. Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Nog vragen?

Het BIZONsecretariaat helpt je graag verder. Bel ons op 09 236 30 09 of stuur een mailtje naar info@bizonvzw.be

Inschrijven?

Inschrijven doe je door hier rechts bovenaan op inschrijven te klikken en 120 euro over te schrijven op BE73 9796 2586 8960 met vermelding van "Animatorcursus en je naam".

Prijs: 
€120.00
Plaats: 
Deel 1:Moerkensheide, beekstuk 10, 9840 De Pinte - Deel 2: De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee