Animatorcursus DEEL 2

Periode: 
vrijdag, 2 juli, 2021 t/m woensdag, 7 juli, 2021

Wie kan deelnemen?

Enkel voor de deelnemers van de animatorcursus 2020. Jullie hebben reeds 15u curus gevolgd in de zomer van 2020. Jullie kunnen kosteloos de resterende 35u cursus meevolgen van 2-6juli. Dit gaat door in 't Kasteel Zonnedauw, Vlinderstraat 1, 2440 Geel. Dat is een zeer mooi en groot kamphuis met een fijne weide bij, waar jullie ook jullie tentje mogen opzetten. Daar zullen jullie nog 10 extra vrienden maken. Zij volgden nameiljk ook al een deel cursus in de paasvakantie van 2021. Joepie!

Wat doen we op cursus?

Op animatorcursus kom je alles te weten over het animeren van kinderen en jongeren. Je leert sport- en spelactiviteiten op maat in elkaar steken. Ook voor een groep staan, EHBO, expressie, tocht- en avontuurlijke technieken en teambuilding staan op het programma. Daarnaast krijg je extra 'tips & tricks' over het omgaan met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

We belichten thema's zoals kansarmoede, we leren handelen tijdens conflictsituaties en vooral hoe we kunnen spelen. Want You(th) Should Play!

Inschrijven?

Inschrijven doe je door hier rechts bovenaan op inschrijven te klikken. Jullie hebben reeds betaald, jullie kunnen dus kosteloos inschrijven!

Alles is inbegrepen: eten, het BIZONboek, overnachting en een fantastische week! Op cursus krijg je een bewijs van deelname dat je bij de gemeente kan afgeven.
Zij betalen je dan gedeeltelijk of volledig je inschrijvingsgeld terug.

Corona

Wij laten de cursus doorgaan zolang we de veiligheid voldoende kunnen garanderen. Indien dit niet kan, gaan we op zoek naar een alternatief moment of storten we het inschrijvingsgeld terug. Over al deze zaken zullen we op tijd communiceren.

Wij houden ons steeds aan de geldende maatregelen die worden getroffen door de overheid. We kiezen ervoor om deze nog niet online te plaatsen omdat deze vaak veranderen. Afhankelijk van de kleurencode van het jeugdwerk zullen steeds andere veiligheidsmaatregelen gelden. We zorgen er zeker voor dat jullie tijdig op de hoogte zijn!

Deelnemen

Bij BIZON sluiten we niet uit. Heb je wat extra ondersteuning nodig. Is het inschrijvingsgeld toch te hoog? Neem zeker contact op met het BIZONsecretariaat. Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Heb je nog vragen?

Het BIZONsecretariaat helpt je graag verder. Bel ons op 09 236 30 09 of stuur een mailtje naar info@bizonvzw.be.
Als je dat wil kunnen we je ook in contact brengen met een deelnemer van vorig jaar.


Wat gebeurt er na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus doe je stage. Dat kan bij BIZON maar ook bij  andere organisaties. Als jij jouw stage liever doet op het speelplein, in jouw eigen jeugdbeweging of elders, is dat geen enkel probleem! Voor mensen die de gesplitste cursus volgen, kan dat al na het eerste deel.

Wanneer jij de cursus en je animatortaak op jouw stagekamp goed vervult, krijg je na een positieve evaluatie een animatorattest. Deze cursus is dus een eerste stap tot het bemachtigen van een animatorattest. Wil je weten welke stappen nog nodig zijn? Klik hier!

Zo’n animatorattest is erkend door de Vlaamse Overheid, dus dat maakt overal in Vlaanderen  bij jeugdverenigingen en -bewegingen duidelijk dat jij van aanpakken weet. Het staat niet alleen mooi op je CV, je kan dan later ook andere attesten, zoals dat van hoofdanimator en instructeur, behalen.

De cursus is de perfecte voorbereiding op de kampen die BIZON organiseert. Als je zin hebt om ook ervaring op te doen in het jeugdwerk met een BIZONdere doelgroep, dan ben je zeker welkom voor een engagement als vrijwilliger bij BIZON. Neem alvast een kijkje tussen de verschillende BIZON-kampen, hier op de website!

     

Prijs: 
€0.00
Plaats: 
Onbekend